کارشناسی ارشد رشتۀ مطالعات اسلامی (رویکرد سیستمیک) Islamic Studies (Systemic Approach)
تعریف نگرش سیستمی به اسلام دارای جنبه های گوناگون است. از یک سو نگرش ارگانیک، نظاممند و کلنگر به «کتاب و سنت» دارد (نگرش درجه 1). از سوی دیگر فهم نظاممند، ارتباطی و به هم پیوسته از اندیشه اسلامی در حوزههای فقه، فلسفه، کلام، اخلاق، تفسیر، و عرفان (نگرش درجه 2) را مدنظر دارد و هم چنین، نگاهی جامع به تطورات تاریخی اسلام و مسلمانان در گذشته دنیای اسلام دارد. براین اساس، تمایز مطالعات اسلامی (با رویکرد سیستمیک) با دیگر مطالعات اسلامی در دنیای اسلام و دنیای غرب را در دو نکته ذیل میتوان برجسته ساخت: 1) در این مطالعات روشهای میانرشتهای و چندرشتهای در آموزش و پژوهش مورد تأکید قرار میگیرد؛ و 2) مطالعات جامع اسلامی معطوف به نیازهای عینی و اجتماعی انسان معاصر است.
اهداف رشته 1. ارائه فهمی نظاممند و جامع از اسلام؛ 2. تمهید علمی برای ارتباطات چندرشتهای در میان دانشهای اسلامی؛ 3. زمینهسازی برای ایجاد ارتباط علمی میان جهان اسلام با دیگر نقاط جهان.
رویکردها 1. همه گرایشها و موضوعات مطرح در حوزه مطالعات اسلامی به اقتضای موضوع و ابعاد پیچیده دین و اسلام در دنیای معاصر، میانرشتهای (interdisciplinary) و چندرشتهای (multidisciplinary) خواهد بود. 2. رویکرد اصلی در ارائه متون درسی و پژوهشهای کلاسی، عقلی و تحلیلی خواهد بود. 3. رویکرد کلی مطالعات اسلامی معطوف به مسایل و معضلات جدید انسان معاصر خواهد بود.
زبان و مخاطب دوره · این دوره به صورت حضوری و برای مخاطب انگلیسی زبان برگزار میشود. · بیشتر دروس این دوره به زبان انگلیسی (زبان دانشجو) و برخی از دروس هم به زبان فارسی و یا عربی (همراه با ترجمه همزمان انگلیسی) برگزار خواهد شد. · تحقیقات و رسالهها هم به زبان انگلیسی خواهد بود.
شرایط دانش پژوهان 1. مدرک کارشناسی در رشته علوم اسلامی و یا علوم انسانی * تبصره: متقاضیانی که رشته تحصیلیشان علوم اسلامی و یا علوم انسانی نباشد، ولی برخوردار از زمینههای مطالعات اسلامی باشند، در فرایند پذیرش قرار خواهند گرفت. 2. تسلط به زبان انگلیسی (تافل 90) * متقاضیانی که مدارک تحصیلی شان از دانشگاههای انگلیسی زبان است نیازی به ارائه مدرک زبان ندارند. مدارک مورد نیاز 1. کارنامه تحصیلی دوره کارشناسی 2. رزومه 3. معرفینامه استاد مربوطه 4. تصویر گذرنامه
عناوین درسی الف: دروسِ دانشهای اسلامی:
ب: دروسِ پیشنیاز (۸ واحد):
ج: دروسِ تخصصی اسلام (با گرایش اسلامشناسی نظاممند) – ۲۴ واحد:
د: دروس اختیاری (۴ واحد از ۸ واحد)
اساتید رشته : 1. دکترغلامرضا اعوانی 2. دکترسید مصطفی محقق داماد 3. دکترمحمد لگنهاوسن 4. دکتر محمد تقی سبحانی 5. دکترمحسن جوادی 6. دکتراحمد واعظی 7. دکترمحمد سعیدی مهر 8. دکتر حبیب الله بابایی
مدت دوره یکسال تمام (از شهریور 94 تا شهریور ماه 95) و سه ترم تحصیلی
هزینهها و پشتیبانی از دانش پژوهان 1. دریافت شهریه هر ترم به مبلغ 1000 یورو (مجموعاً برای 3 ترم 3000 یورو) 2. تأمین رایگان اقامت و تغذیه برای پذیرفته شدگان مجرد 3. بیمه درمانی رایگان 4. تأمین رایگان هزینه های دوره پایان نامه * تبصره 1: به ممتازین دوره 50 تا 80 درصد تخفیف داده خواهد شد. * تبصره 2: از مقالات علمی حمایت میشود .
محل دوره تهران تماس با ما Website: Tehran.miu.ac.ir E-mail: Tehran@miu.ac.ir Telephone/fax: +98-21-88319979
|