امتیازها و امکانات مرکز واقع شدن در منطقه مرکزی پایتخت؛ دسترسی سریع و آسان به خطوط حمل و نقل شهری شامل اتوبوس، تاکسی و مترو؛ دسترسی سریع و آسان به سایر دانشگاهها، مراکز خرید، موزهها، پارکها، کتابخانهها و رستورانها؛ امکان استفاده از کلیه امکانات دانشگاه مانند سایر دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی.
گروه های آموزش زبان فارسی گروه های علمی آموزشی گروه آموزش عمومی؛ گروه آموزش زبان فارسی. وظایف گروه های علمی آموزشی بازبینی محتوای دوره های آموزشی زبان فارسی؛ ساماندهی و اجرای دوره ی تربیت مربی زبان فارسی؛ نقد و بررسی متون موجود آموزش زبان فارسی؛ برگزاری کارگاه های آموزش زبان فارسی؛ تهیه و تدوین متون آموزش زبان فارسی؛ بررسی و دست یابی به فن آوری های نوین در آموزش و یادگیری زبان فارسی.
مقررات آموزشی پذیرش و تعیین سطح در مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان، زبان آموزان در یکی از دو عنوان ذیل پذیرش می شوند: الف) دانش پژوهان رسمی جامعه المصطفی العالمیه (دوره تمهیدیه) ب) زبان آموزان مرکز آموزش زبان (صرفا زبان آموزی)
ضوابط پذیرش در دوره تمهیدیه[1]: شرایط پذیرش
ضوابط پذیرش در دوره زبان آموزی: شرایط پذیرش پذیرش زبان آموز پس از درخواست وی به مرکز و با توجه به تعداد درخواست ها و زمان آن نسبت به تقویم زمانی برگزاری دوره ها جهت هماهنگی ورود به مرکز و شرکت در دوره های از پیش تعیین شده. در این نوع دوره شرایط خاصی مطرح نبوده و صرفا هماهنگی تنظیم حضور متقاضی زبان آموزی می بایست بر اساس برنامه های مرکز باشد.
دوره های آموزشی معرفی دوره های آموزش زبان فارسی 1. دوره عمومی مهارت های زبانی این برنامه ویژه افرادی است که می خواهند به صورت عمومی و سریع مهارتهای زبانی را فرا بگیرند. این دوره به چهار مرحله پایه (نوآموز)، مقدماتی، متوسطه و پیشرفته تقسیم میشود. برنامه دوره عمومی
2. دوره جامع مهارت های زبانی دوره های آموزش زبان فارسی در چهار سطح پایه (نوآموز)، مقدماتی، متوسطه و پیشرفته برگزار می شود و به آموزش مهارتهای ادراکی (شنیدن و خواندن) و مهارتهای تولیدی (صحبت کردن و نوشتن) و آموزش واژه و دستور می پردازد. این برنامه ویژه افرادی است که می خواهند تمامی مهارت های زبانی را به صورت کامل فرا بگیرند؛ لذا در کنار کتاب فارسی عمومی کتابهای ویژه مهارت خواندن، شنیدن و نوشتن را آموزش میبینند. سطح پایه: در این سطح حروف الفبا به همراه مهارت های شنیداری، گفتاری و نوشتاری در سطح ابتدایی آموزش داده می شود و زبان آموز در پایان این دوره قادر به معرفی خود و ارتباط ساده با بومی زبانان است. طول دوره این سطح 40 ساعت آموزشی است. سطح مقدماتی: در این سطح زبان آموز می تواند در سطح اولیه با دیگران رابطه اجتماعی برقرار کند؛ با یک نفر صحبت کند و در مورد علایق و نیازهای خود جملاتی بسازد. در این مرحله کلیه مهارت های صحبت کردن، خواندن، نوشتن، شنیدن به طور تلفیقی به همراه واژگان و مفاهیم دستوری آموزش داده و تمرین می شود و زبان آموز می تواند متون ساده فارسی را بخواند و بفهمد. طول دوره این سطح 120 ساعت آموزشی است. سطح میانی: در این سطح زبان آموز تسلطش به حدی می رسد که می تواند بیشتر نیازهای خود را در این زبان برطرف کند، با دیگران وارد بحث های پیچیده شود و منظور خود را بیان کند. طول دوره این سطح 160 ساعت آموزشی است. سطح پیشرفته: زبان آموز در این سطح تمامی مهارت های زبانی را در سطح خیلی خوبی آموخته است و می تواند کاملا مسلط به این زبان صحبت و در شرایط مختلف حتی موقعیت های تخصصی از آن استفاده کند. طول دوره این سطح 160 ساعت آموزشی است
برنامه دوره جامع
شیوه اجرا: دوره های آموزشی به دو صورت عادی (سه روز در هفته)، فشرده (پنج روزه در هفته) و آخر هفته ها (پنج شنبه و جمعه) و در دو نوبت صبح و بعد از ظهر بر اساس درخواست زبان آموزان برگزار می شود. متن آموزشی: کتاب های آموزش زبان فارسی ( پارسا) انتشارات جامعه المصطفی(ص) العالمیه
اقامت در ایران فارسی آموزان برای شروع هر دوره آموزشی می بایست با هماهنگی واحد امور رفاهی مراحل قانونی اقامت را دنبال کنند.
شرایط تشکیل کلاس کلاس درس با حداقل 5نفر و حداکثر 12نفر تشکیل میشود.
حضور و غیاب و تأخیر[2] حضور زبان آموز در تمامی برنامه های آموزشی الزامی است. حضور و غیاب توسط استاد قبل از شروع درس صورت میگیرد و زبان آموز ملزم است تا پایان در کلاس حاضر باشد. مدت زمان هر جلسه درس50دقیقه است و مرکز میتواند در صورت صلاحدید دو جلسه درسی را در قالب یك جلسه 90دقیقه ای اجراء کند.
شرکت در امتحان امتحانات مرکز زبان فارسی به صورت تستی(روزانه)، کتبی میان ترم(دو هفته) و پایانی برگزار میشود.
صدور گواهی مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی جامعه المصطفی - تهران در حوزه آموزش زبان فارسی به زبان آموزان این مرکز و تمامی متقاضیانی که آزمون جامع این مرکز را با موفقیت سپری کنند، گواهینامه مورد تأیید وزارت علوم اعطا می کند؛ شرط اعطای گواهینامه پایان دوره، کسب حد نصاب نمره در آزمون جامع زبان فارسی، تحقیق پایانی و مصاحبه شفاهی می باشد.
[1] آیین نامه آموزشی دوره تمهیدیه جامعه المصطفی صلی الله علیه و آله وسلم العالمیه [2] آیین نامه آموزشی دوره تمهیدیه – جامعه المصطفی صلی الله علیه و آله و سلم العالمیه
|