مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان

مقدمه

زبان فارسی به دلیل برخورداری از غنای ادبی و وجود آثار فاخری همچون شاهنامه فردوسی، گلستان و بوستان سعدی، مثنوی مولانا، دیوان حافظ و دیگر آثار شعرا و نامداران عرصه ادب و هنر در طول تاریخ، کانون توجه ادیبان و فرهیختگان غیر فارسی زبان بوده و در عصر حاضر نیز به دلیل ویژگی‌های دینی و فرهنگی تمدنی جمهوری اسلامی ایران، این زبان در میان اقشار مختلف به ویژه دانشمندان و علمای جهان اسلام جایگاهی دو چندان یافته است.

از این رو مراکز و نهادهای آموزشی و فرهنگی مربوط نسبت به آموزش زبان فارسی اهتمامی ویژه دارند. در این میان، جامعه المصطفی العالمیه به عنوان نهادی بین المللی که عهده دار آموزش علوم انسانی اسلامی به غیرایرانی ها است توانسته علاوه بر تربیت هزاران زبان آموز، به دستاوردهای ارزشمندی در عرصه تولید محصولات و روش های نوین آموزشی نائل آید. نمایندگی جامعه المصطفی واقع در استان تهران، با بهره‌گیری از اساتید توانمند و با تجربه اقدام به برگزاری دوره‌های آموزش زبان فارسی در شهر تهران کرده است.

مرکز:

مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی متقاضیان یادگیری زبان فارسی را از سراسر جهان می‌پذیرد و در دوره‌های شش تا نه ماهه آموزش می دهد. دوره­‌ها شامل آموزش مهارت­ های خواندن، شنیدن، بیان شفاهی و دستور و نگارش می­‌شود و در ترم­‌های تکمیلی، علاوه بر مهارت­‌های مذکور در سطح پیشرفته، زبان فارسی در قالب محتوای تخصصی مشخصی آموزش داده می­شود.

در این مرکز کارگاه‌ها و نشست‌هایی در قالب دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت تربیت مدرس برای مدرسان برگزار می شود که مدرسان خود را در به روزآمدترین دستاوردهای آموزش زبان مجهز می‌کند.

مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان فرصتی را فراهم می‌آورد که فارسی‌آموزان برای دستیابی به اهداف شغلی و ادامۀ تحصیل در ایران، زبان فارسی را در زمانی کوتاه یاد بگیرند.

دوره‌های آموزشی این مرکز برای تمام افراد از همۀ کشورهای دنیا مناسب است. مدرسانی که در این مرکز مشغول به کار هستند، دارای تحصیلات عالیه و متخصص آموزش زبان فارسی هستند و با استفاده از آخرین روش‌های آموزشی، به تعلیم مشغولند. این مرکز دارای کلاس‌های مجهز به تجهیزات شنیداری و دیداری و همچنین دسترسی به اینترنت است.

اهداف
  • تهیه و تدوین مجموعه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان به صورت چهارمهارتی و چندرسانه‌ای در سطوح مقدماتی، متوسطه و پیشرفته؛
  • تولید فایل‌های شنیداری آموزشی با استفاده از امکانات چندرسانه‌ای؛
  • شناسایی نیازهای پژوهشی حوزه آزفا و انجام پروژه‌های مرتبط با آنها به کمک زبان آموزان و اساتید گروه‌های علمی؛
  • توانمند ساختن دانش پژوهان آموزش زبان فارسی برای ورود به دوره فراگیری معارف اسلامی و بهره برداری از منابع غنی فارسی؛
  • تقویت و تثبیت زبان فارسی ویژه دانش پژوهان دانشگاه جامعه المصطفی واحد تهران؛
  • گسترش زبان فارسی در سطح بین المللی؛
  • معرفی فرهنگ ایرانی – اسلامی.
چشم انداز
  • اجرای طرح‌های پژوهشی در زمینه آموزش زبان و ادبیات فارسی با همکاری دیگر مراکز آموزش زبان فارسی؛
  • گسترش آموزش مجازی با کمک فناوری‌های جدید و با استفاده از محتوای درسی نوین و ویژه آموزش از راه دور.
خط مشی
  • آسیب شناسی و نقد منطقی متون آموزشی؛
  • نقد و بررسی مقایسه ای کتاب ها و شیوه های آموزشی آنها؛
  • تبیین اصول و مسائل ریشه ای شیوه های آموزش زبان؛
  • بررسی مسائل آموزشی و نیازهای نوپیدا در حوزه آموزش زبان؛
  • اطلاع رسانی در مورد تازه های آموزش زبان فارسی؛
  • تلاش در جهت آشنایی و تغذیه فکری و علمی اساتید؛
  • برقراری ارتباط مستقیم و فعال میان دانش پژوهان و اساتید؛
  • سعی و تلاش بر تأمین نیازها و ضرورت های آموزشی؛
  • تألیف متون آموزشی و تولید نرم افزارهای آموزشی برای سطوح مختلف زبان آموزان.
وظایف
  • آموزش زبان و ادب فارسی به غیر ایرانیان و آشناسازی آنان با فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی؛
  • آموزش از راه دور زبان و ادب فارسی با استفاده از فناوریهای نوین؛

 

اجرای دوره های آموزشی:

برنامه دوره عمومی
نام سطح نام کتاب تعداد درس ساعت آموزشی
نو آموز الفبای زبان فارسی 10 درس 30 ساعت
مقدماتی فارسی عمومی1 20 درس 60 ساعت
متوسطه فارسی عمومی2 20 درس 80 ساعت
پیشرفته فارسی عمومی3 20 درس 80 ساعت
جمع ساعت 250ساعت

 

دوره جامع مهارت های زبانی

دوره های آموزش زبان فارسی در چهار سطح پایه (نوآموز)، مقدماتی، متوسطه و پیشرفته برگزار می شود و به آموزش مهارت‎های ادراکی (شنیدن و خواندن) و مهارت‎های تولیدی (صحبت کردن و نوشتن) و آموزش واژه و دستور می پردازد. این برنامه ویژه افرادی است که می خواهند تمامی مهارت های زبانی را به صورت کامل فرا بگیرند؛ لذا در کنار کتاب فارسی عمومی کتاب‌های ویژه مهارت خواندن، شنیدن و نوشتن را آموزش می‌بینند.

سطح پایه: در این سطح حروف الفبا به همراه مهارت های شنیداری، گفتاری و نوشتاری در سطح ابتدایی آموزش داده می شود و زبان آموز در پایان این دوره قادر به معرفی خود و ارتباط ساده با بومی زبانان است. طول دوره این سطح 40 ساعت آموزشی است.

سطح مقدماتی: در این سطح زبان آموز می تواند در سطح اولیه با دیگران رابطه اجتماعی برقرار کند؛ با یک نفر صحبت کند و در مورد علایق و نیازهای خود جملاتی بسازد. در این مرحله کلیه مهارت های صحبت کردن، خواندن، نوشتن، شنیدن به طور تلفیقی به همراه واژگان و مفاهیم دستوری آموزش داده و تمرین می شود و زبان آموز می تواند متون ساده فارسی را بخواند و بفهمد. طول دوره این سطح 120 ساعت آموزشی است.

   سطح میانی: در این سطح زبان آموز تسلطش به حدی می رسد که می تواند بیشتر نیازهای خود را در این زبان برطرف کند، با دیگران وارد بحث های پیچیده شود و منظور خود را بیان کند. طول دوره این سطح 160 ساعت آموزشی است.

سطح پیشرفته: زبان آموز در این سطح تمامی مهارت های زبانی را در سطح خیلی خوبی آموخته است و می تواند کاملا مسلط به این زبان صحبت و در شرایط مختلف حتی موقعیت های تخصصی از آن استفاده کند. طول دوره این سطح 160 ساعت آموزشی است.

 

رایانامه: tehran.miu.ac.ir@gmail.com

keyboard_arrow_up