معرفی مدرسه عالی مطالعات اسلامی و فرق شیعی
مقدمه:
شهر تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران به دلیل وجود مراکز علمی دانشگاهی وحوزوی ، حضور فعال شخصیتهای علمی در زمینه علوم اسلامی – انسانی و دارا بودن فضای مناسب علمی و آموزشی، بستر مناسبی برای جذب دانشجو و طرح کرسیهای آزاد اندیشی و ارائه مباحث با حضور پیروان ادیان آسمانی ومذاهب اسلامی ایجاد کرده است. همچنین استقرار دولت، مجلس ، سایر نهادهای رسمی و سفارت خانه های کشورهای خارجی از ظرفیتهای این کلان شهر به شمار می رود، این ویژگی ها زمینه ای مناسب برای تحقق هرچه بهتر اهداف آموزشی و پژوهشی و فعالیت دانشگاه ها و مراکز علمی ایجاد کرده است.
بر این اساس جامعه المصطفی العالمیه جهت بهره گیری از موقعیت ویژه شهر تهران در سال 1387اقدام به تاسیس واحدی در تهران نمود.
تأسیس مدرسه عالی مطالعات اسلامی و فرق شیعی
واحد تهران به فعالیت خود ادامه داد و با توسعه فعالیت اش، در سال 1397 از واحد به نمایندگی ارتقاء یافت و در سال 1398 با جذب تعداد دانش پژوهان بیشتر، مدرسه عالی مطالعات اسلامی و فرق شیعی تحت نظر نمایندگی تهران و البرز را تأسیس نمود. این مدرسه اقدام به راه اندازی رشته های اندیشه معاصر مسلمین ، حقوق جزا و جرم شناسی، مطالعات اسلامی و حقوق و معارف اسلامی و برگزاری دوره های کوتاه مدت برای افراد داوطلبان کشورهای مختلف نمود.
اکنون مدرسه عالی مطالعات اسلامی و فرق شیعی در سه مقطع کارشناسی با رشته حقوق و معارف اسلامی ، کارشناسی ارشد با رشته های مطالعات اسلامی و فلسفه اسلامی و دکترا در رشته های حقوق جزا و جرم شناسی و اندیشه معاصر مسلمین فعالیت دارد و برنامهریزی درسی، اجرا و نظارت بر برنامههای درسی و آموزشی دانشپژوهان، پیگیری امور مربوط به پایان نامهها، ارزیابی عملکرد اساتید و پیگیری درخواست های دانشپژوهان را برعهده دارد.
گستره مليتي دانشپژوهان:
تمامی ملیتها با اولویت ملیتهای مشتمل بر فرق اسماعیلیه، زیدیه و علویان از کشورهای یمن، افغانستان، سوریه، عراق، ترکیه، هند، لبنان، تاجیکستان و پاکستان در گستره جذب داوطلبین این نمایندگی می باشند.